zondag 15 januari 2012

Directe hulp bij stress en burn-out

Nieuwe energie in enkele dagen - Coaching met neuro-imaginatie - Preventieve strategieën

Er is geen enkele reden waarom iemand vanwege een burn-out langer dan vijf dagen uit zijn kracht zou blijven. Horst Kraemer maakt zijn provocerende uitspraak waar. Steeds meer mensen lijden onder stress en burn-out en tot nu toe is de ervaring dat iemand met een burn-out daar vaak maandenlang last van heeft. Horst Kraemer laat zien dat het anders kan. Zijn unieke neuro-imaginatie " waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze zeer effectief is bij stress en het herstellen van de gevolgschade ervan " heeft al heel veel mensen snel en efficient van hun burn-out afgeholpen.

Mensen die een burn-out willen voorkomen of ervan af willen, en coaches en therapeuten, vinden in dit boek talloze voorbeelden van hoe met neuro-imaginatie " ook onder stress " kracht en prestatievermogen behouden blijven of snel worden herwonnen. Daarnaast zijn er voorbeelden van hoe mensen met een burn-out hun leven weer op de rails kunnen krijgen.

Horst Kraemer is coach, systemisch psychotherapeut, supervisor en docent. Hij is hoofd Coachopleiding aan de Brainjoin Akademie met een vestiging in Zwitserland en Duitsland en is de ontwikkelaar van de methode van neuro-imaginatie.

De auteur, psychotherapeut, is de ontwikkelaar van de behandelmethode neuro-imaginatie bij stress en burn-out. Hij stelt dat met die methode lichamelijk herstel binnen vijf dagen op gang komt. Hij behandelt de achtergronden en effecten van het fysieke aspect van stress, vooral in de energie- en hormoonhuishouding en de neurobiologie. De behandelmethode brengt mensen fysiek in een zelfredzame positie door diepere ademhaling, volledig breingebruik door links-rechtsstimulatie, focus op een uitgesponnen positieve levenservaring en hypnotische verankering.

Die aanpak vormt de basis om daarna intensief en gezond na te denken over re-integratie en stresspreventie. Tot slot beschrijft hij zijn eigen recente burn-out en de ingrepen, die hij heeft moeten doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Het boek bestaat uit tekst met enkele figuren en tabellen. Praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen voor zelfevaluatie vergroten de praktische relevantie. Een krachtig boek met veel uitleg en argumentatie, bestemd voor therapeuten en hoger opgeleiden die bij zichzelf stress willen voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten